A várandósság csodás időszak a leendő édesanya számára, rengeteg szép pillanatot megél a kilenc hónap alatt. Nagyon fontos, hogy ezalatt az idő alatt vigyázzon az egészségére, testi éppségére, nehogy neki vagy a magzatnak baja essen. Oda kell figyelnie arra is, hogy mit eszik, az egészséges táplálkozás elengedhetetlen, a babának is lényeges a vitaminokban gazdag étrend, így hozzájárulva az egészséges fejlődéséhez. A kismamának igyekeznie kell nem megerőltetnie magát, úgy szükséges elvégeznie a házimunkát is, hogy közben szánjon időt a pihenésre és ne fáradjon el. A bevásárlást pedig semmiképp se egyedül végezze, főleg ha sok minden van a bevásárlólistára felírva, ugyanis nem szabad nehéz dolgokat cipelnie.

Az első hónapokban egy nehezebb tárgy megemelésétől még a vetélés folyamata is fenáll, ezért valóban nagyon veszélyes, tehát egyáltalán nem éri meg kockáztatni. Különösen akkor szükséges nagyon óvatosnak lenni, ha alkalmanként vérzés is jelentkezik, vagy nyitva van a méhszáj, esteleg az orvos megtiltotta a mozgást és szigorú fekvést rendelt el. Az utolsó hónapokban sem árt az elővigyázatosság, mivel a cipekedéstől beindulhat a szülés, a koraszülöttek állapota pedig kiszámíthatatlan, szenvedhetnek valamilyen károsodást, de az sem biztos, hogy túlélik.

A problémára mi lehet a megoldás?

Modern világunknak köszönhetően ma már szinte bármit megvásárolhatunk online, a bútoroktól kezdve, egészen az élelmiszereken, drogériai termékeken át, szinte mindent. Így azok az anyukáknak is könnyebb lehet a dolga, akiknek nincs segítségük vagy egyedülállóak. Az online bevásárlás  pillanatok alatt megvan és az adott webáruház pedig gondoskodik a szállításról is, ezáltal elkerülhető a cipekedés, valamint idő és energia is megspórolható.