Cikkek kismamáknak

Milyen gyerekórák szerezhetőek be?

Napjainkban az óragyártók nem csak a felnőtteknek készíteneke szebbnél-szebb karórákat, hanem a gyerkőcöknek is, akik jellemzően örülnek az efféle apróságoknak. A legkisebbek számára elérhetőek akár valamilyen mesehősös, figurás változatban is, így megvásárolhatjuk azt a típusút, amelyen kedvence található. A nagyobbaknak már komolyabb darabokat is piacra dobnak, sőt napjainkban számos okosóra is a rendelkezésükre áll.

A gyerekkarórákból is vannak silányabb minőségűek, ezek hamar tönkre mennek, ezért nem érdemes a legolcsóbbakat megvásárolni. Amennyiben azt szeretnénk, hogy tartós, vízálló legyen, akkor okvetlen olvassunk véleményeket az adott márkáról, típusról. Bármennyire is tetszik a gyermeknek egy színes számlappal ellátott darab, nem érdemes kockáztatnunk a megvételezésével, ugyanis megeshet, hogy az elem két hónapon belül lemerül és szétfolyik.

A gyermekkarórák súlyra lényegesen könnyebbek, mint a felnőtteké, a márkás darabok készítői az anyagösszetételre is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy még véletlenül se dörzsölje ki a kicsik csuklóját és ne okozzanak bőr irritációt.

Milyen gyerekórákat különböztetünk meg?

Gyermekkarórák analóg és digitális változatban is jelen vannak, ráadásul készítenek több funkcióval ellátott típusúakat is, ezekben van ébresztő, stopper, világít a kijelzőjük és mutatják a dátumot is.

Okosórákat inkább a nagyobb csemetéknek vegyünk, akik mondjuk már komoly sporttevékenységeket is folytatnak, hiszen az effajta kronométerek például a pulzusszámot is mutatják mozgás közben.

Tehát a gyerekkarórákat ne úgy képzeljük el, mintha egy Doxa Óra lenne, aminek az elegáns megjelenésben van leginkább szerepe, a kicsik szempontjából nem a presztizsérték növelése a lényeg, hanem inkább a trendi, modern és vagány vonal előtérbe helyezése.

Cikkek kismamáknak

Vegyi anyagok a kozmetikai cikkekben

Kozmetikai cikkeket a mindennapjaink során alkalmazunk, ide soroljuk a szappanokat, tisztálkodó szereket, samponokat, fogrémeket és még számtalan más szépségápolási terméket. A kozmetikumok jellemzően jelentős számbn tartalmaznak vegyi anyagokat, éppen ezért mindig célszerű egy pillantást vetni az összetevőkre. A legátfogóbb jogaszabályok a kozmetikai cikkeket illetően Európában születtek. A rendelet magába foglalja azon anyagokat, amelyek megengedettek, vagy korlátozások vonatkoznak rájuk, illetve tilos a használatuk.

A kozmetikumokban található vegyi anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki, főleg az érzékenyebb bőrtípussal rendelkezők esetében. Elsősorban a tartósítószerek, illatanyagok felelnek az allergia kialakulásáért. A tartósítószerek azt a célt szolgálják, hogy az adott termék szavatossági ideje minél tovább tartson.

A gyártóknak kötelességük a termékek biztonságával kapcsolatos tudományos értékelést megejteni, ennek eredményét pedig be kell nyújtaniuk az európai hatóságoknak egy olyan portálon keresztül, ami a kozmetikai termékekkel kapcsolatos információk bejelentésére szolgál. Tehát mindenképp bizonyítaniuk kell, hogy a szépségápolási cikkek nem jelentenek egészségügyi kockázatot.

A hatóságok rendszeresen felügyelik a piacot, vizsgálatokat rendelnek el és tesztelik a termékeket. Amennyiben olyan darabokat találnak, amelyek tiltott összetevőket is tartalmaznak, akkor azok bevonásra kerülnek és birságot is kiszabhatnak az érintett vállalatra.

Mik azok a nanoanyagok?

A nanoanyagok oldhatatlan, perzisztens anyagok, az EU-ban a gyártóknak okvetlen jelenteniük kell, ha valamelyik termékükben megtalálhatóak. A nanoanyagokat színezőként, tartósítószerként, UV szűrőként alkalmazzák, de az európai bizottsák ezeket ellenőrzi, mielőtt bele kerülnének a kozmetikumba.

Ma már számtalan helyen elérhetőek természetes kozmetikumok is, amelyek természetes anyagokat, gyógynövényeket tartalmaznak. A natúr szépségápolási cikkek lényegesen kevesebb eséllyel válthatnak ki irritációt, tehát használatuk biztonságosabb.

Cikkek kismamáknak

Hogyan turbózzuk fel a gyerekek immunrendszerét?

A gyerekek immunrendszere még viszonylag gyengébb, mint a felnőtteké, ezért sokkal fogékonyabbak a betegségekre, éppen ezért van az, hogy sűrűbben szednek össze valamilyen fertőzést. A baktériumok és vírusok hamarabb támadják meg szervezetüket, ezáltal sűrűbben lesznek betegek, ami nem jó, mert a kicsik szenvednek, a szülők valamelyike ilyenkor hiányzik a munkahelyéről és a gyermek is kimarad az óvodából, iskolából.

Tehát fontos, hogy folyamatosan gondoskodjunk arról, hogy immunrendszerüket erősebbé tegyük. Ennek érdekében figyelmet kell szentelnünk arra, hogy egészségesen táplálkozzanak, az édességek helyett inkább a zöldségeket és a gyümölcsöket helyezzük előtérbe, amelyek vitaminokban gazdagok. A cukros üdítők helyett vizet vagy teát adjunk számukra, valamint tegyük lehetővé, hogy rendszeresen mozogjanak, lehetőleg kint a szabadban. Többször magyarázzuk el nekik, hogy miért mossanak rendszeresen kezet és figyelmeztessük őket, hogy a boltban vagy a közlekedési eszközökön ne fogdossanak össze semmit, illetve ne nyúljanak az arcukhoz, hiszen így könnyen összeszedhetnek akármilyen nyavalyát.

Mit tehetünk még?

Ma már a felnőtteknek rengeteg vitamint és étrendkiegészítőt állítanak elő a gyártók, de napjainkban a kicsik sem jelentenek kivételt ezalól, tehát róluk is gondoskodtak az ezzel foglalkozó vállalkozások és rengeteg gyermekvitamint dobtak piacra. Sőt a gyerekeknek talán még fontosabb a vitaminok pótlása, mert segítenek megőrizni egészségüket.

A gyerekvitaminok elősegítik a szervezet normál működését, aminek köszönhetően kevesebbet fognak betegeskedni. A gyerekvitaminok több ízesítésben érhetőek el, van köztük szirup, rágótabletta, kapszula, de még gumivitamin is, így azok is szívesen veszik majd be, akikkel egyébként nagy küzdelem a gyógyszerek beadása.

Gyerekvitaminokat ma már számtalan helyen beszerezhetünk, többek között webáruházakból is megrendelhetjük pár kattintással.