A kismamáknak a várandósság ideje alatt teljesen megváltozik a testük, ez azért van mert a hormonháztartásuk felborul, ezáltal még a bőrük is lényegesen érzékenyebbé válik. Ebből adódik, hogy egyáltalán nem mindegy milyen krémet vagy testápolót, tussfürdőt választanak, olyat célszerű, ami nem okoz irritációt a bőrnek, hanem inkább gyengéden ápolja, valamint a magzatra nézve is ártalmatlan. Sajnos manapság kaphatóak kozmetikai cikkek, amelyek veszélyt jelenthetnek a pocaklakóra és negatívan befolyásoljhatják a fejlődését.

Milyen változásokat okoz a bőrnek a várandósság?

Jellemzően csökken a bőr hidratáltsága és újabb anyajegyek jelenhetnek meg a test bármely területén. Még érzékenyebb lehet azoknak a bőre, akik mesterségesen esnek teherbe, tehát fokozottabban kell figyelniük, amikor kozmetikai produktumokat vásárolnak. Ez azzal magyarázható, hogy ők még érzékenyebb, nagyobb dózisú hormonkezelésben részesülnek, mielőtt beültetik az embriót.

A kozmetikumokat és tisztálkodószereket ugyan nem lehet teljesen kiiktatni az életünkből, még áldott állapotban sem, ám célszerű minél kevesebbre csökkenteni a használatukat ebben az időszakban. A természetesnek nevezett kozmetikumok sem teljesen megbízhatóak, ugyanis ha egy növény valamelyik részéből krémet készítenek, azt valamilyen kémiai eljárásnak teszik ki, ezáltal pedig egyáltalán nem nevezhető természetesenek.

A tapasztalatok és a szakértői vélemények alapján egy márkás, kiváló minőségű tussfürdő vagy testápoló nem jelenthet veszélyt a baba fejlődésére. Ezek leginkább a bőr felső hámrétegében szívódnak fel és nem jutnak be a véráramba. A ránctalanítók viszont úgy lettek kifejlesztve, hogy mélyebben behatolnak, tehát egy kismama a 9 hónap alatt az effajta termékeket kerülje. A testápolókat viszont bizonyos időnként javasolt alkalmazni, hiszen a striák eltüntetésében és a bőr feszesen tartásában jelentős a szerepük.

Érdemes tehát olyan kozmetikum webáruház kínálatából válogatni, akik megbízhatóak és garantáltan minőségi termékeket értékesítenek, a termékleírást pedig mindig célszerű elolvasni, hogy szerepel-e a leírtak között olyan információ, ami a várandóssággal kapcsolatos.

3 comments on “Milyen kozmetikai cikkeket alkalmazhatnak a kismamák?

  1. Pingback: Kismanóruha Blog

Comments are closed.