Cikkek kismamáknak

Örökítsd meg gyermekeddel kapcsolatos emlékeidet egy profi fotósorozattal!

Nincs is boldogabb pillanat annál, mint amikor a szülők életébe megérkezik a kisded. Egy kezdő párnak ez nagy kihívást és változásokat hoz az életébe, ám minden perc annál csodásabb és varázslatosabb. A kicsik fejlődését a szülők jellemzően folyamatosan dokumentálják,képeket és videókat készítenek például az első lépésekről,az első szavak kimondásáról, a rajzaikról, mondókázásukról és még sorolhatnánk. Az ünepi eseményeket is mindenki igyekszik megörökíteni, legyen szó születésnapról, névnapról, keresztelőről vagy karácsonyról. A nagyobb kaliberű ünnepekhez célszerű profi fotóst hívni vagy időpontot kérni hozzá egy minőségi portfólió elkészítéséhez.

Mit tud egy profi fotós szakember?

Napjainkban az okostelefonnal is lehet nagyon jó fotósorozatot készíteni, ám ez meg se közelíti azt, ami szakember munkája és tudása által készül. A fotózással komolyan foglalkozó vállalkozók pontosan tudják, hogy miként kell a fényeket beállítani, az alkalomhoz illő háttért is gondosan és precízen össze tudják rakni, valamint az állványokat is a kellő pozícióba állítják be. Látják, hogy a helyzethez mérten honnan, melyik irányból a legideálisabb fotózni, de ez persze függ a jelenlévő személyektől is.

A fotózás történhet zárt vagy nyílt terepen is, fontos, hogy a fotósnak minden igényünket mondjuk el, hiszen így tudja majd, hogy pontosan milyen eszközökre és állványra lesz majd szüksége a folyamat során. Okvetlen hallgassuk majd meg a véleményét, mert egy profi garantáltan ismeri e lehető legjobb helyszíneket is.

A fényképezőgép állvány meghatározza, hogy milyen lesz a kép pozíciója, napjainkban számtalan típusúból válogathatnak a szakemberek, de nem mindegy, hogy személyekkel történő fotózásról, természet vagy ingatlanfotózásról van szó.

 

Cikkek kismamáknak

Dr. Kovács Zoltán kiváló nőgyógyász!

Dr. Kovács Zoltán rendkívül odaadó és elhivatott nőgyógyáz, türelmesen végig hallgatja betegeit, és minden kérdésre szakszerűen válaszol. A doktor úr a háborítatlan szülés elhivatottja, már a várandósság kezdetétől minden egyes történésre felkészíti a leendő édesanyákat. Folyamatosan képzi magát, hogy elsajátítsa a legújabb technikákat. Célja, hogy a kismamák egyáltalán ne szorongjanak a 9 hónap alatt, tehát az érintett lelkiállapotára is hatást gyakorol. A jógázás az egyik kedvenc időtöltése, nem csak űzi, hanem oktatja is, de még dúlaként is remekel a szülőszobán.

Nincs ellenére a páciensekkel való tegeződés sem, tehát meglehetősen közvetlen orvos, ápolja a személyes kapcsolatait. Fontosnak tartja, hogy a szülések alkalmával megteremtse a nyugodt légkört, ugyanakkor törekszik arra, hogy a szükséges fegyelem is kialakuljon. Nem szeret kapkodni, legyen akár 12 órán át tartó vajúdás, Dr. kovács Zoltán végig a közelben marad és, ha kell segítő kezet nyújt. Úgy véli, hogy a babának és a mamának is az a legjobb, ha a folyamat során a dolgok maguktól történnek, de természetesen ha a helyzet úgy kívánja, vagy komplikáció lép fel, közbe avatkozik.

Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász, szülész, a 9 hónap alatt, megismeri annyira a várandós hölgyet, hogy kialakítson róla egy képet, így pontosan tudni fogja, hogy az érintett személynek milyen segítségre, lelki támogatásra lesz szüksége.

A doktor úr páciensei bátran kérdezhetnek tőle, sőt azt szereti, ha az egyén minél több kérdést tessz fel, amit persze meg is válaszol, ezt is azzal a céllal, hogy a feszültség folyamatosan csökkenjen és inkább a kiegyensúlyozottság felé terelődjön az irány.

Dr. Kovács Zoltán a természetes gyógymódok támogatója…

Attól függetlenül, hogy elsősorban a természetes gyógyítás híve, ha úgy látja jobbnak, inkább a gyógyszeres eljárást javasolja, indokolt esetben a műtéteket is elvégzi. Amennyiben megbízható szülészt és nőgyógyászt szeretne, bizalommal forduljon a doktor úrhoz, aki mindenki szívéjesen fogad rendelési idejében.

Cikkek kismamáknak

Fontos, hogy a kismamák ne cipekedjenek

A várandósság csodás időszak a leendő édesanya számára, rengeteg szép pillanatot megél a kilenc hónap alatt. Nagyon fontos, hogy ezalatt az idő alatt vigyázzon az egészségére, testi éppségére, nehogy neki vagy a magzatnak baja essen. Oda kell figyelnie arra is, hogy mit eszik, az egészséges táplálkozás elengedhetetlen, a babának is lényeges a vitaminokban gazdag étrend, így hozzájárulva az egészséges fejlődéséhez. A kismamának igyekeznie kell nem megerőltetnie magát, úgy szükséges elvégeznie a házimunkát is, hogy közben szánjon időt a pihenésre és ne fáradjon el. A bevásárlást pedig semmiképp se egyedül végezze, főleg ha sok minden van a bevásárlólistára felírva, ugyanis nem szabad nehéz dolgokat cipelnie.

Az első hónapokban egy nehezebb tárgy megemelésétől még a vetélés folyamata is fenáll, ezért valóban nagyon veszélyes, tehát egyáltalán nem éri meg kockáztatni. Különösen akkor szükséges nagyon óvatosnak lenni, ha alkalmanként vérzés is jelentkezik, vagy nyitva van a méhszáj, esteleg az orvos megtiltotta a mozgást és szigorú fekvést rendelt el. Az utolsó hónapokban sem árt az elővigyázatosság, mivel a cipekedéstől beindulhat a szülés, a koraszülöttek állapota pedig kiszámíthatatlan, szenvedhetnek valamilyen károsodást, de az sem biztos, hogy túlélik.

A problémára mi lehet a megoldás?

Modern világunknak köszönhetően ma már szinte bármit megvásárolhatunk online, a bútoroktól kezdve, egészen az élelmiszereken, drogériai termékeken át, szinte mindent. Így azok az anyukáknak is könnyebb lehet a dolga, akiknek nincs segítségük vagy egyedülállóak. Az online bevásárlás  pillanatok alatt megvan és az adott webáruház pedig gondoskodik a szállításról is, ezáltal elkerülhető a cipekedés, valamint idő és energia is megspórolható.