A Carrera az egyik legnagyobb szemüveggyártó a világon, melynek története 60 éve kezdődött egy ausztriai üzemben, melyet Wilhelm Anger alapított. 60 éve ebben az üzemben eredetileg sí szemüvegeket és sportszemüvegeket kezdtek el tervezni és gyártani, azonban rövidesen megkezdődött a napszemüvegek, valamint különböző dioptriás szemüvegek tervezése és gyártása is, mivel Wilhelm rájött, hogy ezzel a termékkínálattal, sokkal nagyobb nyereségre tud majd szert tenni hosszú távon.

Mire utal a Carrera név?

A Carrera céget mindig is az innovációs fejlesztések hajtották előre, valamint a nemes design kifejezés sem áll távol tőle. A Carrera kifejezés egy spanyol szó, mely szó szerinti fordításban versenyt jelent és egy rendkívül veszélyes versenyre utal. A Carrera cég folyamatosan újította meg a piacot és olyan megoldásokat kerestek, mellyel még költséghatékonyabban tudnak szemüvegeket gyártani, természetesen úgy, hogy az a felhasználóknak is az előnyére váljon. Ezért fejlesztették ki az Optyl anyagot, melyet 1964-ben szabadalmaztattak és jelentősen megformálták vele a piacot. Ezzel a típusú műanyaggal sokkal könnyebb szemüvegeket tudtak gyártani.

Mi történt az Optyl szabadalmaztatást követően?

Az Optyl szabadalmaztatása után a Carrera elkezdett sí szemüvegeket és sisakokat is készíteni, valamint tervezni és nagyon is jól tették, mivel rengetegen választották ezt a márkát, mivel úgy alakították ki ezeket a termékeket, hogy megmaradjanak a Carrera márkára jellemző stílusjegyek, de folyamatosan kerüljenek bele új fejlesztések is. A Carrera napszemüvegek után a sí felszerelések is hatalmas nyereséget hoztak a cégnek, mivel egyedülálló módon olyan szemüvegeket kezdtek el gyártani, melyek cserélhető lencsével, üveggel voltak szerelve.

A 80-as évek

A Carrera napszemüvegeket gyártó vállalat 1981-ben ugrott szintet, mivel akkor már 16 országban voltak jelen, mint eladói hálózat, valamint több, mint 80 országban lehetett vásárolni Carrera napszemüveget. Ebben az időben kezdtek el támogatni olyan eseményeket, mint a Forma1, olimpia, vagy az America’s Cup. Természetesen a különböző síversenyeken is feltűnt a nevük, aminek hatására rengeteg világhírű síelő hordja már a Carrera napszemüvegeket.

Tekintse meg a Yozz.eu sportruházat és lifestyle webáruház széles Carrera napszemüveg kínálatát és válasszon magának olyan szemüveget, mely a legjobban illik Önhöz és leginkább kielégíti az igényeit!

One comment on “A Carrera napszemüvegek története

Comments are closed.