A pvc habnak köszönhetően a tábla méretétől függetlenül rendkívül könnyű és mechanikai szempontból kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, de még szigetelőképessége is kitűnő. Szilárd halmazállapotát a lineáris és zárt buborékos szerkezete teszi lehetővé. Nem hasonlít a habszivacsokhoz, anyagát tekintve teljesen más. Vágása, formázása meglehetősen könnyű, valamint vannak kémiai anyagok, amelyeknek ellenáll, illetve a nedvességnek is.

Milyen előnyei vannak a habosított pvc táblának?

A habosított pvc tábla kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható, hatalmas előnye, hogy időtálló és egyáltalán nem kerül sokba. A megrendelők többsége reklámcélra használja, de beltéri dekorációként is remek választás. A súlya lehetővé teszi, hogy akár a falra kerüljön rögzítésre. Általában a habosított pvc-ből készítenek információs és útbaigazító táblát is például kiállításokra vagy egyéb rendezvényekre.

Jól bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat is, a rajta lévő UV-álló festék pedig meggátolja, hogy a napfény ártson neki és kifakuljon. A gyermekeknek tartandó kültéri és beltéri rendezvényekre is ajánlják, mert biztonságosak és lehet belőlük vidám, egyedi formákat, alakzatokat készíteni. Az állatkertben is megfigyelhetünk olyan habosított pvc táblákat, amelyekre különböző állatokat festettek és a fejüknél kivágták őket, így a kicsik oda tudnak állni, mintha ők lennének az állatok és ezt a szülők megörökíthetik.

Ezen kívül pvc habból állítják elő a repülőgépek belsejében a poggyásztartót és a székek vázait is. Megrendelésnél fontos közölnünk, hogy mennyit és milyen célra szeretnénk használni, ezt figyelembe véve tudja a nyomda, hogy milyen vastagságú lemezeket kell vágnia a megszilárdult tömbökből.