A szépségünkért és az egészségünkért bizony folyamatosan tennünk kell. Rendszeres táplálkozás, mozgás, feltöltődés és szépség ápolás bizony része a mindennapjainknak. És a siker elérése érdekében számos terméket illetve módszert használunk. Egyik ilyen termék a himalája só.

Miért próbáld ki te is a himalája sót?

A himalája só a mai Pakisztán területén őshonos. A világ legmagasabb hegyéből kerül el a világ számos pontjára. Jellegzetes narancsos rózsaszínes színű, amit a 2500 éve létezett ősóceánnak köszönhet. Számos jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre, ezért különböző formákban szerezhető be. Vásárolhatsz kősót, szappant, sópárnát, sólámpát is és kúrálhatod magad himalája só terápiás helyiségekben például a sószobákban is.

Himalája só

Hogyan használd a himalája sót a hétköznapokban?

A himalája sóból készült termékek közül a főzősót és a szappant érdemes a mindennapi rutinba beillesztened. A főzősóval elkészíthetsz minden ételt úgy, ahogy szoktál, ugyanúgy adagolhatod és a szappan is tökéletesen helyettesítheti a korábban használt tisztálkodási szereidet.

Mire számíthatsz, ha rendszeresen használsz himalája sót tartalmazó termékeket?

A himalája só kiegyensúlyozza a vérnyomást, a vércukor szintet is. Ezen kívül rendkívül erős gyulladás csökkentő és stresszoldó hatása is van. De vannak olyan betegségek is, amelyeknek a kezelésében kiváló eredményeket érhetsz el a himalája sóval. Ilyen betegség például a megfázás, az ízületi gyulladások, a vesebetegségek és a herpesz is. De a himalája só a hangulatodra is rendkívül jótékony élettani hatásokat fejt ki. A gyönyörű színek bizony nem csak szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, hanem kellemesen megnyugtató hatásokat fejtenek ki. Vagyis egy túlterhelt időszak után érdemes akár egy himalája sószobában eltöltened néhány órát.