Egy gyermek számára az ágyvásárlás leggyakrabban két-három éves kora körül érkezik el. Ekkorra már a szülők is kiismerik a gyermekük alvásához köthető szokásokat. Bírja-e a kemény matracot, vagy inkább a puha az ideálisabb, mennyire forgolódik álmában, szokott-e az éjszaka folyamán izzadni, allergiás-e valamilyen anyagra, ugyanis ezeket a szempontokat kétségkívül figyelembe kell venni a vételezés során. Azt is javasolt nyomon követni, hogy milyen ütemben növekszik a kicsi, ha gyorsabb tempóban, akkor mindenképp nagyobb méretben kell gondolkodni, hiszen a kisméretűt hamar ki fogja nőni.

gyerekágy
gyerekágy

Kisebb gyerekágyat, ami 80×160 cm-es, akkor célszerű megvásárolni, ha a gyerekszobában nincs túl sok rendelkezésre álló hely. Azért ez a méret is elegendő lesz egy darabig, és addig is felszabadítunk némi területet. Az ágy magassága is lényeges, bár többnyire ezeket nem készítik nagy távolságban a földtől, viszont nem árt szemügyre venni, hiszen senkinek sem hiányzik, hogy álmában essen egy nagyot és megüsse magát. Ennek a kiküszöbölésére még egy leesésgátló lécre is szükségünk lesz. A legtöbb boltban ez már alapból az ágy tartozékai között szerepel.

Mi legyen az ágy alatt?

Napjainkban már tényleg számtalan típusút, színűt, stílusút szerezhetünk be, amelyek megjelenése, formája eltér egymástól. Gondoljuk át, hogy mi mindent kell tárolnunk a szobájában, kényelmesen elférnek-e a cuccai, vagy jó ha van egy ágyneműtartós, esetleg fiókos rész. A játékokból és az egyéb holmikból úgysem lesz kevesebb. Sokan választják az ágyat görgős, gurulós ágyneműtartóval, ez a legáltalánosabb kiszerelés, de kérhető kettő, vagy több fiókos elrendezéssel is. Manapság már egyre többen viszik haza azt a fajtát, amelynek alján vendégágy található. Ennek a megoldására akár egy ággyá alakítható kanapé is kiváló ötlet, ha elfér a szobában.

A nagyobb gyermekek garantált, hogy nagyon örülnének egy szenzációs galéria-, vagy emeletes ágynak. Ebből szintén rengeteg típusú létezik már. Rendkívül praktikus az a megoldás, ahol az emelet alatti részen íróasztal van beépítve, vagy gardrób lett kialakítva. Az ágyak többsége extrákkal is felszerelhető, például csúszdával, baldachinnal, alvókuckóval, de nagy divat mostanában, hogy valamilyen formája van az ágynak, ilyenek az autós ágyak is.

Mindenesetre a gyermekeket ugyancsak vonjuk bele a vásárlásba, hogy ők is elmondhassák véleményüket, kipróbálhassák, így kisebb az esélye annak, hogy mellé nyúljunk. Bármelyikre is esik majd a választás, tartsuk szem előtt, hogy azért stílusban ne nagyon térjen el otthonunk dizájnjától.

Tipp: gyerekek körében igen nagy népszerűségnek örvendenek a babzsákfotelek, melyek nemcsak a kicsik de a felnőttek számára is kényelmes ülőalkalmatosságok.

2 comments on “Melyek a legideálisabb gyerekágyak?

Comments are closed.