Végre itt a nyár, amikor a gyerekek rendkívül örülnek a nyári szünetnek és kiélvezik minden pillanatát mielőtt újra beülnének az iskolapadba. A szülőknek viszont sok dolguk van ebben az időszakban abból a szempontból, hogy szeptemberig minden szükséges felszerelést be kell szerezniük az iskolakezdésre. Sokan ott rontják el, hogy az utolsó pillanatra hagyják ezeknek a dolgoknak a megvásárlását, ráadásul többen össze sem írják, hogy a gyerkőcnek pontosan mire is lesz szüksége, így számtalan fontos eszköz lemarad a listáról.

Tehát az első és legfontosabb lépés, hogy már a nyári szünet elején kezdjük el összeírni, hogy milyen iskolaszerek kellenek majd, ezt megelőzően pedig ellenőrizzük le az előző tanévben használt tancuccok állapotát. Amennyiben úgy véljük, hogy van, ami még jó állapotban van, akkor bátran használjuk a következő iskolai évben is, így sokat spórolhatunk, ugyanis az összes tanfelszerelés beszerzése nem olcsó mulatság.

Milyen alap dolgok kerüljenek az iskolatáskába?

Maga az iskolatáska az egyik legfontosabb felszerelés, amelynek maximálisan kényelmesnek kell lennie, még akkor is, ha meglehetősen meg van pakolva. Tollak, ceruzák, színes ceruzák, szövegkiemelők se maradjanak le, de a tolltartóba radír és hegyező, illetve körző is kerüljön. A könyveken kívül számos füzetre is szüksége lesz a lurkóknak, amelyekbe leírhatják az órán elhangzottakat. A gyerekek szívesebben jegyzetelnek olyan füzetekbe, amelyek mondjuk mintásak és színesek és ma már a gyártók számtalan ilyen típusút csinálnak. Választhatunk például olyat, amelyen a kedvenc mesehőse van vagy filmszereplője.

Irodaszer rendelés során ügyeljünk arra, hogy megbízható helyről szerezzük be a termékeket, a legjobb megoldás, ha mindent online rendelünk meg, hiszen így időt és energiát is megspórolhatunk.