Az egészségünk megőrzése érdekében számos dolgot tennünk kell, az egészségtelen ételektől nem csak a kilók szöknek fel rajtunk, hanem a szervezetünkben számos probléma is jelentkezhet. Kialakulhatnak szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, pajzsmirigy gondok, cukorbetegség, de a bélrendszert is megbetegíthetjük és teljesen felborulhat az emésztésünk.

A helyes életmód lényegében egy folyamat, amelyet fokozatosan szükséges kialakítanunk, nem egyik napról a másik napra. A testi-lelki harmónia is összhangba kerül, ha odafigyelünk az ideális életmód szabályainak a betartására.

Az egészséges életmódhoz a táplálkozás és a mozgás egyaránt hozzá tartozik. Lehetőleg kerüljük a cukros dolgokat, magas szénhidráttartalmú ételeket, zsíros ételeket, inkább fogyasszunk sovány húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket, ezeket a lehető legtöbbször leginkább nyers formájukban, a fehér liszt helyet alkalmazzunk egészségesebbet, például teljes kiőrlésűt, uganez vonatkozik a fehér kenyérre is. Igyekezzünk napjában többször, de kevesebb mennyiséget enni. A fehérje bevitelre is szenteljünk figyelmet és a kalóriák mellett se menjünk el. Az egészséges táplálkozást a szervezetünk garantáltan értékelni fogja, sőt még az immunrendszerünk is erősödik és a felesleges kilóktól is rövid idő alatt megszabadulhatunk.

Mi a helyzet a mozgással?

Akkor mondhatjuk életmódunkat helyesnek, ha az ideális étrend mellett a rendszeres mozgásra is odafigyelünk. Heti 3-4 alkalom az edzésre már elfogahatónak bizonyul, de napi fél órát is szentelhetünk rá. Olyan sporttevékenységet érdemes választani, amit nem kényszerből űzünk, hanem hobbiból. Előfordulhat, hogy többet is ki kell próbálnunk mire megtaláljuk az ihazit. Az edzőtermekben jellemzően jó a hangulat, az edzők jelenléte motíválóan hat, ráadásul csoportos órákon is van lehetőség részt venni, ezért célszerű talán egy ilyen helyen kezdeni.

A helyes életmód egyik legfontosabb feltétele, hogy a dohányzást és az alkoholfogyasztást messziről kerüljük.

Egyéb tippeket, hasznos tanácsokat célszerű keresnünk az interneten, hiszen rengeteg szakember, életmódváltó a világhálón osztja meg észrevételeit. Tehát egy megbízható fitnesz blog a segítségünkre lehet az egész folyamat során, ezért olvassunk bátran ilyen oldalakat. Lényegében kezdjük az egészet azzal, hogy elmerülünk az információk rengetegében és gyűjtsük be mások tapasztalatait.