A napok végét jellemzően a hálószobában zárjuk és hajtjuk álomra a fejünket. Ébredéskor pedig a napot is itt indítjuk, sokan a hálóban öltöznek, készülődnek. Így a hálószoba kialakítása nagyban meghatározza a közérzetünket és befolyásolja a hangulatunkat. A modern hálószobákra a letisztulság jellemző, tehát törekednünk kell, hogy ne zsúfoljuk túl a helyiséget.

Igyekezzünk a szimmetrikus elrendezésre, a díszpárnák az ágyon rendkívül képesek feldobni a szobát. Az összkép kialakítására fordítsunk nagy figyelmet, amihez meghatározó elemek a bútorok, a színek, a fali dekorációk és a világítás is. A modern hálószobák inkább hűvösebb színekben dominálnak, fehér, törtfehér, hamuszürke és a kék a legjellemzőbbek. Tehát fontos a letisztultság, egyszerűség, a díszítő elemekkel is csínján szükséges bánni. A különféle formákkal vihetünk egy kis játékosságot a térbe, a fénytechnikával pedig kihangsúlyozhatóak az elemek. A lakberendezési stílusokat akár kombinálhatjuk is.

Milyen színekben gondolkodjunk?

Trendi hálószoba bútorok napjainkban online webáruházból is rendelhetőek, amelyeket az esetek többségében házhoz is szállítanak, így ki sem kell mozdulnunk a lakásból. A színek kiválasztásánál vegyük figyelembe a többi helyiség színét is, valamint azt, hogy az árnyalatoknak meg vannak a maguk hatásia is. Pasztel színek között inkább a nyugodtabb, kiegyensúlyozott egyéneknek célszerű keresgélniük, akik szeretik a természetességet. Ezáltal megteremthetik a nyugalom szigetét környezetükben.

A pörgősebb jellemvonásúaknak a pasztel színek unalmasnak bizonyulhatnak, ezért számukra inkább a feltűnőbb árnyalatok ideálisak.

De a lényeg mindenkinél ugyanaz, ami nem más, hogy a család minden tagja jól érezze magát a hálószobájában.