Egy baba érkezése hatalmas boldogság a család számára, ám fenekestül fel is borítja a nyugodt mindennapokat. A csecsemő állandó odafigyelést és törődést igényel, ami igencsak fárasztó a szülők számára. A baba számára rengeteg mindent be kell szerezni mielőtt megszületik, napjainkban a gyártók már olyan zseniális termékeket is piacra dobnak, melyek nagyban megkönnyítik a teendőket, ilyen például egy olyan bölcső, ami a bekapcsolást követően magától ringatózik, az általunk megadott gyorsasággal.

A pelenkázó lapok is rendkívül hasznosak, kialakításuk ergonomikus és kényelmes a kicsi számára, ami köszönhető a puha felületnek. Pelenkázó lapokból többféle beszerezhető, színben és méretben egyaránt rengeteg típusú létezik, így nem nehéz olyat választani, ami stílusában és dizájnjában is illik a babaszoba kialakításához. A merev pelenkázó lapokat úgy alakítják ki, hogy azok megfelelően illeszkedjenek a baba testéhez és óvják őt a leeséstől. A pelenkázó lapok lényegesen kényelmesebbé teszik a pelenkázást, könnyebb a pici végtagjait is megemelni vagy éppen oldalra fordítani a testét.

A merev pelenkázó lap higiénia szempontjából is kiváló, rendkívül könnyen tisztíthatóak és, ha nedvesség éri a felületüket, gyorsan megszáradnak, arról nem beszélve, hogy nem szívják magukba a vizet. Kerüljük viszont az olyan tisztítószerek használatát, amelyek irritációt okoznának, hiszen a csecsemők bőre még meglehetősen érzékeny. Lényeges, hogy a pelenkázó lapokat minden nap tisztítsuk meg, mivel a baktériumok, kórokozók megtapadhatnak a felületükön és megtámadhatják a baba szervezetét. A lapok nem csak pelenkázón használhatóak, hanem bármilyen sík felületen és nem foglalnak el sok helyet, így a nyaralásra is magunkkal vihetjük, hogy szemünk fényét mindig biztonságban tehessük tisztába.

Mire használhatóak még a merev pelenkázó lapok?

A lapokon akár még a pelenkázáshoz szükséges dolgokat is tárolhatjuk, ezáltal minden kéznél lesz a folyamat során. A pelenka, a nedves törlőkendő, a popsikrém, a babaolaj is rákerülhet a felületre. Ezen kívül a baba öltöztetése is egyszerűbb a merev lapokon, ráadásul fürdetés után is könnyebb itt megtörölni és bekenni a testét krémmel vagy olajjal.