Minden ember életében jelen van a stressz, a mindennapi kihívások okozta aggódás, a felnőtt korral járó problémamegoldás. Sajnos ezt sokan nehezen tudják kezelni, pedig a megoldás ott lapul mindenkiben, ami nem más, mint a belső gyermek meditáció. Ennek a technikának a segítségével életre tudjuk kelteni a belső gyermeki énünket, azokat a legboldogabb, felhőtlen pillanatokat, melyeket gyerekként mindannyian biztosan megéltünk.

Sosem késő megtanulni, hogyan kapcsolódjunk össze vele, és hogyan élvezhessük a gyermekkorunkra jellemző játékosságot. A belső gyermek meditáció egy olyan gyakorlat, amelynek célja, hogy kapcsolatot teremtsünk a belső gyermekünkkel, azaz azon részünkkel, amely általában az érzelmek, az öröm és a spontaneitás forrása.

Mi történik a meditáció során?

A meditáció során megnyugszunk, és elménk csendesebbé válik. Ehhez üljünk le kényelmes helyre, és zárjuk be szemünket. Koncentráljunk a légzésünkre, engedjük el az összes gondolatot és érzést. Amikor elménk csendesebbé válik, képzeljük el, hogy gyerekkori énünk előtt állunk. Köszöntsük őt, és kérjük meg, hogy jöjjön velünk játszani.

Engedjük el magunkat és engedjük meg a belső gyermekünknek, hogy irányítsa a játékot. Játszhatunk bármit, amit csak szeretnénk, a lényeg, hogy élvezzük azt. A meditáció során fontos, hogy ne ítélkezzünk magunk felett és ne szégyelljük semmit. Engedjük el teljesen a szorongást és a félelmet.

A meditáció során a játék mellett újra átélhetjük a legboldogabb pillanatokat is, melyek gyermekkorunkban történtek velünk. Ilyen lehet például egy nagyon jól sikerült karácsonyi családi esemény, születésnapi ünnepség, vagy valamilyen első sikerélmény.

Lehetnek ezek igazán nagy vagy apró örömök, melyek visszaidézésével könnyebben le tudjuk küzdeni a stresszt és az érzelmi gondokat. Ahhoz, hogy jól sikerüljön a gyakorlat, fontos, hogy kerüljük el a rossz emlékeket, kudarcokat, melyek felidézése éppen az ellenkező hatást váltaná ki. Ha szükséges, úgy a meditáció előtt írjuk össze azokat az eseményeket, melyekre szeretnénk visszaemlékezni, így irányítottan tudjuk felidézni az örömteli pillanatokat.