Az íróasztalok elengedhetetlen kellékei a gyerekszobának. Ahhoz, hogy a kicsi kényelmesen és gördülékenyen elvégezhesse a házi feladatait, fontos, hogy számára megfelelőt válasszunk. Több szempontot is célszerű figyelembe venni, amikor gyerek íróasztalt vásárolunk. A legfontosabb a kényelem, tehát itt gondolnunk kell e gyermek aktuális magasságára, de az sem utolsó tényező, hogy stílusában is passzoljon a gyerekszoba kialakításához. Minőségi márkát válasszunk, ami kellően strapabíró, illetve a mérete sem mindegy, éppen ezért először azt a helyet javasolt lemérni, ahová az íróasztalt szánjuk, végül ellenőrizzük az asztal méretét is, hogy befér-e az adott területre.

Milyen a jó gyerek íróasztal?

Számos bútorüzlet forgalmaz kiváló gyermek íróasztalokat, sőt vannak már dönthető íróasztalok is, amelyek még könnyebbé teszik a leckeírást. A napjainkban beszerezhető íróasztalok jellemzően meglehetősen modernek, teljes mértékben feldobják a gyerekszobát. Beszerezhetünk egyszerűbb típusú íróasztalokat is, ezek általában olcsóbbak, de vehetünk, fiókos, több rekeszből álló darabokat is, így a tanfelszereléseket, íróeszközöket is van hol tárolni.

Vannak olyan dönthető íróasztalok, amelyek állíthatóak, ezáltal mindig a gyerek magasságához igazíthatjuk. Az íróasztalhoz nem mindegy, hogy milyen széket veszünk, éppen ezért a legegyszerűbb, ha szettben gondolkodunk.

Fordítsunk figyelmet arra is, hogy az íróasztal sarkai lekerekítettek legyenek, mert ez a fajta biztonságosabb, kevesebb eséllyel okoz sérüléseket.

Gondoljunk arra is, hogy akkor is maradjon bőven helye a kicsinek az asztalon, ha például a számítógép is rákerül.

Napjainkban a gyerek íróasztal kínálat eléggé széles, szinte az összes bútorüzletben kaphatóak, de könnyebbé tehetjük a dolgunkat, ha online vásároljuk meg, így időt és energiát spórolhatunk.