A várandóság csodás időszak egy leendő édesanya életében, attól függetlenül, hogy rosszullétek is bármikor jelentkezhetnek. Abban a bizonyos 9 hónapban nagyon kell vigyáznia magára a kismamának, fontos, hogy sokat pihenjen és ne terhelje meg magát, tehát ne cipekedjen, ne vigye túlzásba a takarítást és kerülje a stresszt. Célszerű az ételeket is alaposan megválogatnia, inkább vitaminokban gazdag élelmiszert javasolt fogyasztania, hiszen a szervezet ilyenkor jelentős változásokon megy keresztül. Az egészségének megőrzése céljából heti rendszerességgel mozognia is szükséges, ám nem a hagyományos edzőtermi mozgásformákat, hanem kifejezetten olyat szabad űznie, amelyeket várandós anyukáknak terveztek.

Tehát nem tiltott számukra a mozgás, sőt annál inkább javasolt, hiszen a megfelelően karbantartott izomzat hozzájárul a magzat fejlődéséhez. A kismamatornák megkönnyítik a várandóságot.

Hogyan zajlik egy kismamatorna?

Az órákat előre meghatározott sémák alapján építik fel, nagyjából 55 percesek, ebből 20-25 perc keringésjavító gyakorlatokból áll. Az izomzat ez idő alatt bemelegszik. Légzéstechnikára is sor kerül, ami a magzat oxigénellátását javítja. Az órák maradandó részében sor kerül még tartásjavító, tónusfokozó, medence átmozgató végtag-, valamint gerinctornára. A végén a levezetés relaxációs technikák segítségével történik.

A terhestorna enyhíti a kialakult vizenyősséget, megakadályozza a túlsúly, vizszérbetegségek kialakulását, javítja a testtartást. Ikerterhesség, illetve veszélyeztetett terhesek esetében a szakemberek nem javasolják a kismamatornát.

Gépeken is végezhet edzéseket a kismama, ám okvetlen ki kell kérni az edző véleményét, hogy melyiket javasolja. A Technogym gépek prémium minőséget képviselnek és rengeteg edzőteremben megtalálhatóak, tehát javasolt olyan helyre ellátogatni, ahol Technogym felszerelések vannak.