A jelenlegi időszak mindenki számára nehéz. Össze vagyunk zárva a családdal, a gyerekkel, néhol még az anyós és az após is ott van. Mindeközben pedig a home office-t is szükséges megoldanunk és emellett a gyerekkel is foglalkoznunk, illetve tanulnunk kell. Ebből adódik, hogy a családtagok most sokkal feszültebbek, ingerlékenyebbek, ezért nagyon nehéz számukra is, de a gyerekek sem viselik jól a kialakult helyzetet. Most adunk néhány tippet, hogy miként lehet lekötni a kicsit, hogy könnyebbé váljanak a mindennapok.

Tippek ahhoz, hogy lefoglald a gyermeket!

A kreatív és készségfejlesztő készletek népszerűek a legkisebbek körében, hosszú órákra képes lefoglalni őket. Ezekben a készletekben általában minden megtalálható a kreatívkodáshoz. Szerezzünk be minél több félét, hogy bőven tudjon miből válogatni és jusson minden napra valami izgalmas feladat. A kreatív füzetek is hasonlóan működnek, ráadásul kedvező áron vásárolhatóak meg.

Elsajátíthatjuk a dekupázs technikáját, ezt is nagyon szeretik a lurkók, dekupázsolni bármilyen tárgyra lehet, de a legtöbben papírt vagy fadobozt díszítenek ki. Ezeket később akár még ajándék gyanánt is odaadhatjuk mondjuk a nagyszülőknek.

Továbbá vásárolhatunk akrilfestéket, temperát, ujjfestéket, lehetőleg válasszunk minél több színt és minél nagyobb kiszerelést. Izgalmasabbá tehetjük a festést, ha nem pappírra, hanem mondjuk egy festővászonra kerül majd a remekmű.

Lyukasztást, ragasztást, vágást is jellemzően élvezik a kicsik, nagyon szép dekorációkat tudnak ezekkel a technikákkal csinálni. Az interneten megannyi ötlet, segítség található a feladathoz. Keressünk rá például a mozgó szemű krokodil elkészítésére, amihez csupán néhány alapanyagot kell összeszednünk.

Vannak, akik inkább a térbeli formák iránt érdeklődnek, erre a célra pedig kiváló a gyurma, gipsz, esetleg az agyag.