A terhesség időszaka csodálatos a leendő édesanya számára, várakozással és örömökkel teli, ugyanakkor kellemetlenségek is adódhatnak. A rendszeres rosszullétek megzavarhatják a szép pillanatokat, de ahogy növekszik a has, úgy jelentkezhetnek ízületi problémák is, éppen ezért fontos, hogy mindent megtegyünk a jobb közérzet érdekében. Figyeljünk oda például a táplálkozásunkra, igyekezzünk minél egészségesebb, tápanyagdús ételt fogyasztani, így a baba egészséges fejlődéséhez is hozzájárulhatunk. Továbbá az sem mindegy, hogy  milyen ruhadarabokat viselünk, törekednünk kell a kényelemre.

Ma már számos gyártó dob piacra ruhákat kifejezetten kismamák számára, így bőven van miből válogatnunk. kismama nadrágok és kismama felsők egyaránt vannak, a nadrágok kialakítása ráadásul jellemzően olyan, hogy a pocakot is megtámasztják. Egybe ruhákat, kantáros nadrágokat is beszerezhetünk, a lényeg, hogy férjen el bennük a pocak és ne szorítsanak. Télen pedig szerezzünk be jó meleg kismama kabátot, de a lábbelire is figyeljünk oda, hiszen a lábfej bedagadhat, vizesedhet.

Mivel könnyíthetjük még meg a mindennapokat?

A ruhákon kívül más egyéb tárgyak s megteremthetik a tökéletes komfortot, ilyen például a kismama párna is, ami megtámasztja a pocakot és a párnát átölelve nyugodtabb a pihenés. Sok kismama számolt már be arról, hogy a szoptató párnák segítségével nyugodtabban teltek az éjszakák.

A babzsákfotelek is nagy segítséget jelentenek ilyenkor, hiszen felveszik a testünk alakját, megtámasztják a nyakat és a gerincet, tehát anatómiailag is kiválóan hatnak. A babzsákfotel ráadásul a későbbiekben is jól jön, megkönnyíti a szoptatásokat, valamint a baba is pihenhet benne nagyokat.