A terhesség teljes egészében átalakítja a hölgyek testét és a mindennapi alapvető életvezetési szokásokat is. Azonban ebben a kilenc hónapban sem szabad elhanyagolniuk a mozgást. Az átalakuló szervezetnek is szüksége van edzésre. Ilyenkor a magzat érdekeit is tekintetbe kell venni, ezért ajánlott terhestornán részt venni.

Miben segít a terhestorna?

A terhestorna számos jótékony élettani hatást fejt ki a kismamákra. Segít mérsékelni azt a fáradékonyságot, amelyet a hölgyek nap mint nap átélnek. Többlet energiát biztosít, emellett növeli az állóképességet, amelyre szükség lesz a vajúdás során. Mérsékeli a székrekedést, és segít elviselni a pocak növekedésével egy időben megjelenő hátfájást. A kismama torna enyhítheti a kéz és lábdagadás kellemetlen tüneteit is.

Melyik terhes torna a legbiztonságosabb a mamának és a magzatnak?

A magzat fejlődését és a mama testi épségét legjobban a kifejezetten várandósokra összeállított gyógytorna segíti. A gyakorlatok kiválasztásakor lehetősége van mindenkinek a saját erőnlétéhez és adottságaihoz igazodó feladatok összeállítására és begyakorlására. Otthon pedig akár naponta több alkalommal, önállóan megismételhetik a gyakorlatokat a kismamák. A kiváló eredmények elérése érdekében azonban meg kell tervezni a torna idejét. A rendszeres kontroll pedig segít a változó állapothoz igazodó újabb feladatok kialakításában.

Milyen lehetőségek vannak a csoportos foglalkozásra?

A terhes hölgyeket is várják a jógastúdiók. Itt több várandós együtt, egy oktató vezetésével végezheti el a kismamáknak ajánlott jóga gyakorlatokat. Ezeken a foglalkozásokon nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő légzéstechnika elsajátítására. Így a résztvevők alaposan átmozgathatják minden izmukat és kellemesen ki is pihenhetik magukat.