A pihentető alvás rendkívül fontos, hogy jól érezzük magunkat a mindennapok során és teljesíteni tudjuk feladatainkat. Ha az alvás minősége nem megfelelő, kimerültek és ingerültek leszünk, illetve a koncentráció képességünk is nagyban lecsökken. Az egészségünkre is káros hatással van a kevés, nem pihentető alvás, többek között nem tesz jót a szívünknek, árt az elménknek is. Az ágynemű szintén befolyásolja azt, hogy miként hajtjuk álomra a fejünket, ezért célszerű odafigyelni, hogy milyen anyagból készítették.

Merino gyapjú

Milyen ágynemű lehet a legideálisabb?

A merino gyapjú paplan kiváló választásnak bizonyul, hiszen ennek az anyagnak számtalan előnye van. Azon kívül, hogy eszméletlenül puha tapintású, nagyon jó hőszigetelő képességgel bír. A gyapjú paplan használatával búcsút inthetünk az éjszakai izzadásnak, hiszen teljes mértékben felszívja a nedvességet úgy, hogy magát a takarót sem fogjuk nedvesnek érezni. Télen jó melegnek érezzük, nyáron pedig kellemes hőérzetet biztosít, így az év bármely szakában alkalmazhatjuk. Légáteresztő képessége is fantasztikus, folyamatosan szellőzik, ennek köszönhetően nem veszi át a kellemetlen szagokat.

A merino gyapjúból készült paplanok tartalmaznak lanolint, elsősorban ez segíti elő, hogy az anyag tiszta, higiéniailag megfelelő maradjon. Az allergiában és asztmában szenvedőknek is javasolt a használata, mivel antiallergén, nem nyeli el a port, sőt a baktériumok sem telepszenek meg benne.

Egy vékony viaszrétek veszi körbe a merino gyapjú felületét, ami a mosások során sem tűnik el róla. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy az anyag vízlepergető, tehát szennyeződések, foltok is nehezebben alakulnak ki rajta.

A merino gyapjúnak nincs karcos tapintása, így attól sem kell tartani, hogy viszketést vagy bőrirritációt okozna. A garantáltan pihentető alvás érdekében érdemes ilyen ágyneműgarnitúrát vásárolnunk a család minden tagjának, a legkisebbeket is beleértve.