A szülőkben rendre felmerül a kérdés, hogy hány éves korban vegyenek telefont a gyermeknek és, hogy milyen szabályokat szabjanak a telefon használatával kapcsolatban. A másik fontos kérdés, ami eszünkbe jut ilyenkor, hogy melyik készülék bizonyulhat a legmegfelelőbbnek. A szakemberek is rendre vitáznak azon, hogy pontosan mikor is érdemes okostelefont venni a kicsiknek, de ami biztos, hogy az iskola megkezdése előtt semmiképpen sem.

A gyerekek ma már egészen kicsi korban ösztönösen ráéreznek arra, hogy miként kell használni az okoskészülékeket. Az internet veszélyeit minden szülőnek figyelembe kell vennie, ma már vannak olyan ingyenesen letölthető szűrőapplikációk, amelyek biztosítják a biztonságos internethasználatot. Ezek segítségével meggátolhatjuk, hogy a kicsik a felnőtteknek szóló tartalmakhoz jussanak, sőt még a social médiával kapcsolatos tevékenységekre is rálátást kaphatunk.

Ebből adódik, hogy a megfelelő szülői felügyelet mellett hasznosnak mondhatjuk, hogy a gyereknek saját telefonja legyen. Egy okostelefon akár még tanulás szempontjából is jól jöhet.
Gondoljuk át, hogy milyen céllal akarjuk a gyereknek a telefont?
Szükséges megvizsgálnunk néhány fontos kérdést, ami segít a végső döntésünk meghozatalában. Esetleg azért akarjuk megvásárolni számára a telefont, mert már minden osztálytársának van, vagy mert ellenőrizni szeretnénk őt napközben, esetleg úgy véljük, hogy már megérett a mobiltelefon használatára.

Mennyiért vegyünk neki okostelefont?

Az első mobiltelefon lehetőleg kártyás legyen és maximálisan elegendő egy középkategóriás eszköz. 50 ezer forintnál többet nem érdemes rá költeni. A Samsung J vagy A szériás telefonjai ideálisnak bizonyulnak, sok szülő gondolja úgy, hogy ezek a típusú telefonok minden igényt kiszolgálnak, ami a gyerekek számára fontos. A VIP-Phone GSM webáruházban számos ilyen terméket megtalál!

Vegyük figyelembe azt is, hogy egy kézben biztonságosan meg tudják tartani, illetve fontos, hogy kizárólag olyan telefont vegyünk, ami ütés-, és vízálló, hiszen a kicsik még nem tudnak annyira vigyázni az eszközre, mint a felnőttek.

2 comments on “Milyen telefont vegyünk a gyermeknek?

Comments are closed.