A leendő szülők számára a babakocsi vásárlása nem könnyű feladat. Olyan, mintha egy autót vásárolnánk, hiszen a babakocsinál is meghatározó a biztonság, a praktikusság és a kényelem is.

Mitől lesz egy babakocsi ideális?

A babakocsinak mindenekelőtt biztonságosnak kell lennie. Ellenőrizzük, hogy a kocsi megfelel-e a nemzetközi biztonsági előírásoknak. Ezen kívül fontos, hogy a kocsi stabil legyen, jól működő fékkel rendelkezzen, a baba pedig biztonságosan rögzíthető legyen benne.

Kényelmes ülés és fekvőfelület nélkülözhetetlen, hogy a gyermek jól érezze magát a kocsiban. A legjobb babakocsikban több pozícióba állítható az ülés, a hát- és lábtartó, illetve a napellenző. Továbbá a kényelemhez hozzátartozik a megfelelő szellőzés is.

Válasszunk olyan babakocsit, amely könnyen kezelhető és jól manőverezhető. Az ideális típusú könnyedén átalakítható és kevés erőkifejtéssel összecsukható vagy kinyitható. Figyelembe kell venni a babakocsi súlyát és méretét is – ez különösen fontos azok számára, akik gyakran járnak autóval vagy tömegközlekedéssel.

A praktikus babakocsiban van elegendő hely a pelenkák, cumisüvegek, játékok és egyéb nélkülözhetetlen dolog tárolására. A könnyen hozzáférhető és tágas kosár nagyban megkönnyíti a szülők életét, például a bevásárlások alkalmával.

Milyen funkciói vannak a modern babakocsiknak?

Napjainkban a babakocsik egyre több funkcióval rendelkeznek, hogy megkönnyítsék a felnőttek életét. Sok babakocsi átalakítható, ami azt jelenti, hogy az újszülötteknek megfelelő módból átállíthatóak a nagyobb gyermekek számára. Ezzel a hasznos tulajdonsággal hosszú távon pénzt takaríthatunk meg.

Bizonyos babakocsik kompatibilisek autós gyerekülésekkel, amelyek közvetlenül a babakocsira rögzíthetőek. Ennek köszönhetően nem zavarjuk meg a baba alvását az autóból való ki- és bepakolás közben. A legtöbb babakocsinak a tolókarja állítható, így az alacsonyabb és magasabb egyének is kényelmesen tudják tolni.

Sok babakocsi tartozéka az esővédő és a szúnyogháló, ami extra védelmet biztosít a baba számára rossz idő esetében és a rovarok ellen is kiváló.

Babakocsi vásárlásnál már célszerű a többi fontos dolgot is beszerezni, ilyen lehet például a kiságy, de a babzsákfotelek is jól jöhetnek a pici szobájába, amelyeken a baba és a mama egyaránt kényelmesen pihenhet.