Gyermekkorban biztos előfordult már, hogy irigykedő tekintettel csodáltuk barátunk szebbnél-szebb szobáját, bútorzatát, ágyát és még sorolhatnánk, éppen ezért felnőttként, szülővé válva minél jobban törekszünk arra, hogy gyermekünknek is a lehető legjobb körülményeket teremtsük a gyerekszobában. A kialakításnál engedjük szabadjára fantáziánkat, bátran valósítsuk meg elképzeléseinket, töltsük meg a szobát élettel, ugyanakkor tartsuk szem előtt, hogy búvóhelyként is menedéket nyújtson a kicsinek, ahová el tud kicsit vonulni a világ zajától.

Milyen színekben gondolkodjunk?

A színeknek erejük van és képesek befolyásolni az ember, illetve a környezet hangulatát. A sárga szín kiváló választás, mivel vidámsággal tölti meg a helyiséget és a nyári napokra emlékeztet. A kék jellemzően a fiús szobákban jelenik meg, de bánjunk óvatosan a hideg színekkel, negatív közérzetet teremtenek és ráhatással vannak a hőérzetünkre is. A kis méretű területet növelhetjük vízszintes csíkok felfestésével, ami nem mellesleg megjelenésében is trendivé varázsolja a lakrészt.

Milyen ágynak örülne a legjobban a gyerkőc?

Az ágy kiválasztásánál több szempontot szükséges figyelembe venni: strapabírónak, kényelmesnek, méretben megfelelőnek kell lennie, valamint a gyermek optimális fejlődése érdekében törekedjünk a minőségi fekvőfelületre, aminek köszönhetően pihentetőek lesznek számára az éjszakák. Napjainkban már számos olyan típusú kapható, amelyeknél az alábbi feltételek teljesülnek, sőt még játékként is funkcionálnak: ide sorolhatóak például az autós ágyak, házikó alakúak, vagy éppen a csúszdás kialakításúak.

Garantált, hogy egy ilyen ágy a gyermek kedvence lesz a szobájában és örömmel fogja álomra hajtani a fejét!

2 comments on “Mire törekedjünk a gyerekszoba tervezésénél?

Comments are closed.