Napjainkban az óragyártók nem csak a felnőtteknek készíteneke szebbnél-szebb karórákat, hanem a gyerkőcöknek is, akik jellemzően örülnek az efféle apróságoknak. A legkisebbek számára elérhetőek akár valamilyen mesehősös, figurás változatban is, így megvásárolhatjuk azt a típusút, amelyen kedvence található. A nagyobbaknak már komolyabb darabokat is piacra dobnak, sőt napjainkban számos okosóra is a rendelkezésükre áll.

A gyerekkarórákból is vannak silányabb minőségűek, ezek hamar tönkre mennek, ezért nem érdemes a legolcsóbbakat megvásárolni. Amennyiben azt szeretnénk, hogy tartós, vízálló legyen, akkor okvetlen olvassunk véleményeket az adott márkáról, típusról. Bármennyire is tetszik a gyermeknek egy színes számlappal ellátott darab, nem érdemes kockáztatnunk a megvételezésével, ugyanis megeshet, hogy az elem két hónapon belül lemerül és szétfolyik.

A gyermekkarórák súlyra lényegesen könnyebbek, mint a felnőtteké, a márkás darabok készítői az anyagösszetételre is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy még véletlenül se dörzsölje ki a kicsik csuklóját és ne okozzanak bőr irritációt.

Milyen gyerekórákat különböztetünk meg?

Gyermekkarórák analóg és digitális változatban is jelen vannak, ráadásul készítenek több funkcióval ellátott típusúakat is, ezekben van ébresztő, stopper, világít a kijelzőjük és mutatják a dátumot is.

Okosórákat inkább a nagyobb csemetéknek vegyünk, akik mondjuk már komoly sporttevékenységeket is folytatnak, hiszen az effajta kronométerek például a pulzusszámot is mutatják mozgás közben.

Tehát a gyerekkarórákat ne úgy képzeljük el, mintha egy Doxa Óra lenne, aminek az elegáns megjelenésben van leginkább szerepe, a kicsik szempontjából nem a presztizsérték növelése a lényeg, hanem inkább a trendi, modern és vagány vonal előtérbe helyezése.