A jelenlegi járványhelyzet miatt már elég régóta kötelező a zárt térben, például üzletekben, plázákban a szájmaszk viselése. Ezért rengeteg cég kezdett el a gyártásukba és kezdték el értékesíteni, tehát a sebészi maszkon kívül bőven van miből választanunk. Méretben is különböznek a maszkok, ezért figyeljünk, nehogy nagyobb legyen, sőt a gyártók a kisebbekre is gondoltak, így a gyerekeknek is készülnek szebbnél-szebb mintázatúak.

A szövet szájmaszkok ugyan nem jelentenek 100%-os védelmet, de jobb, mintha semmi se lenne rajtunk, valamennyire azért védenek a kórokozók, baktériumok szervezetünkbe kerülésétől.

Milyen mintázatú legyen a szájmaszkunk?

Mintázatban és színben rengeteg féléből válogathatunk, akár illeszthetjük az öltözékünkhöz is. A szövet szájmaszkok óriási előnye, hogy mosógépben moshatóak, vasalással pedig fertőtleníthetőek.

A gyerekeknek és saját magunknak egyaránt vásároljunk vicces szájmaszkokat, hiszen ezzel könnyen mosolyt csalhatunk mások arcára, valamint a kicsik is szívesebben veszik fel. A vicces szájmaszkok akár még a farsangi időszakban is jól jöhetnek.

Vicces szájmaszkok ezen kívül ajándékba is adhatóak, ha éppen születésnapja van valamelyik barátunknak vagy családtagunknak, garantált, hogy megnevettetjük az illetőt és még hasznát is veszi majd.

Cseréljük le unalmas, egyszínű maszkunkat és vegyünk fel például egy vámpírosat vagy valamilyen állatmintásat, így könnyen feldobhatjuk a szürke hétköznapokat.