A terhesség ideje alatt a kismamák többsége jellemzően felszed egy pár plusz kg-ot. A gyermek megszületése után számtalan egyéb teendő várja az újdonsült szülőket, így nem marad túl sok idő a testünk karbantartására és az egészséges életmód, étkezés betartására, odafigyelésére. Ugyanis egy kisbaba rengeteg odafigyelést igényel, az édesanyjának szinte folyamatosan mellette kell lennie, ezért az esetek többségében a terhesség ideje alatt felszedett kilók nem lefelé mennek, hanem inkább felfelé.

Mit tehetünk, hogy normalizáljuk a súlyunkat?

Ahhoz, hogy a súlyfeleslegünktől megszabaduljunk rengeteg akaraterőre lesz szükségünk. Meg kell próbálnunk bevezetni egy rendszert és igyekezni betartani, még akkor is, hogyha lehetetlennek tűnik. Ha szükséges, kérjük dietetikus segítségét is, aki összeállítja számunkra a megfelelő étrendet. A lényeg az, hogy kerüljük a cukros élelmiszereket, üdítőket, napjában többször étkezzünk kis adagokat, a legideálisabb minimum ötször. Este 6-7 után már ne étkezzünk, kerüljük a szénhidrátokat, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, ezáltal a vitaminokat is pótoljuk és nem utolsó sorban ügyeljünk a bő folyadékbevitelre.

Ez volt a táplálkozás része, de mi legyen a mozgással?

Hiába az egészséges étrend, ha a rendszeres mozgás meg kimarad. Az étkezés a diéta mindössze negyedét teszi ki, a nagyobb rész az edzések minőségéről és gyakoriságától függenek. Végezhetünk gyakorlatokat az otthonunkban is, hiszen az interneten már rengeteg olyan videót találhatunk, ahol edzők mutatnak különféle gyakorlatokat, ám a legjobb, ha időt szakítunk arra, hogy legalább heti kétszer ellátogassunk egy jól felszerelt edzőterembe. Ilyenkor megkérhetjük a párunkat vagy a nagyszülőket, hogy vigyázzanak egy kicsit a kisdedre. A tökéletes végeredmény elérése érdekében célszerű olyan edzőtermet keresni, ahol Technogym gépek találhatóak, mivel prémium minőséget képviselnek  és biztosítják az ideális környezetet a hatékony mozgáshoz. A haladó felhasználók a Technogym felhő alapú ökoszisztémájában rejlő lehetőségeket pedig maradéktalanul ki tudják használni.

2 comments on “Hogyan maradjunk formában szülés után?

Comments are closed.