A fürdőszobába a szülők nem szívesen engedik be felügyelet nélkül a gyerkőcöket, hiszen számos veszélyt rejt magában. Viszont vannak olyan egyszerű trükkök és praktikák, amelyekkel könnyedén biztonságossá varázsolhatjuk a helyiséget. Tehát a fürdőt is kialakíthatjuk úgy, hogy kevésbé jelentsen veszélyforrást a kicsire nézve. Számos fürdőszoba kiállítást is szoktak rendezni a cégek, ahol ezeket a trükköket bemutatják, az ilyen eseményekre éppen ezért célszerű ellátogatni, arról nem beszélve, hogy az enteriőr kapcsán is inspirálódhatunk.

Fektessünk nagy hangsúlyt a tárolásra…

Takarítószereket, mosószereket, öblítőket, samponokat okvetlen zárjuk el vagy helyezzük olyan magasra, hogy a gyermek ne érje el, az efféle vegyszerek általában vonzóak számukra, de nagy baj lehet abból, ha bármelyiket megkaparintja. Sokan az ilyen tisztítószereket kulcsra zárható szekrénybe helyezik.

Az esti fürdéseket is kényelmesebbé tehetjük azáltal, hogy például a fürdőkádba csúszásgátlót helyezünk, így kisebb eséllyel csúszik meg a kicsi, hiszen legyen szó bármilyen fürdőkádról, amennyiben víz éri a felületet, meglehetősen csúszóssá válik. Csúszásgátlóból ma már rengeteg típusú, formájú és mintájú létezik, így kiválaszthatjuk a környezethez legjobban illő darabot, ami stílusában is passzol a berendezésekhez. Zuhanyfüggöny sem árt, ha van, ugyanis így nem fröcsög ki a víz, tehát a kád melletti terület száraz marad.

A csap eléréséhez igyekezzünk beszerezni egy fellépőt, figyeljünk arra, hogy a fellépő is legyen ellátva csúszásgátlóval. A fogasokat szereljük fel könnyen elérhető magasságokba, hogy a saját törölközőjüket vagy a kéztörlőt elérhessék. Egyedi fürdőszoba bútor készíttetésével is elősegíthetjük, hogy a helyiség maximálisan gyerekbiztos legyen.