A gyerekek immunrendszere még viszonylag gyengébb, mint a felnőtteké, ezért sokkal fogékonyabbak a betegségekre, éppen ezért van az, hogy sűrűbben szednek össze valamilyen fertőzést. A baktériumok és vírusok hamarabb támadják meg szervezetüket, ezáltal sűrűbben lesznek betegek, ami nem jó, mert a kicsik szenvednek, a szülők valamelyike ilyenkor hiányzik a munkahelyéről és a gyermek is kimarad az óvodából, iskolából.

Tehát fontos, hogy folyamatosan gondoskodjunk arról, hogy immunrendszerüket erősebbé tegyük. Ennek érdekében figyelmet kell szentelnünk arra, hogy egészségesen táplálkozzanak, az édességek helyett inkább a zöldségeket és a gyümölcsöket helyezzük előtérbe, amelyek vitaminokban gazdagok. A cukros üdítők helyett vizet vagy teát adjunk számukra, valamint tegyük lehetővé, hogy rendszeresen mozogjanak, lehetőleg kint a szabadban. Többször magyarázzuk el nekik, hogy miért mossanak rendszeresen kezet és figyelmeztessük őket, hogy a boltban vagy a közlekedési eszközökön ne fogdossanak össze semmit, illetve ne nyúljanak az arcukhoz, hiszen így könnyen összeszedhetnek akármilyen nyavalyát.

Mit tehetünk még?

Ma már a felnőtteknek rengeteg vitamint és étrendkiegészítőt állítanak elő a gyártók, de napjainkban a kicsik sem jelentenek kivételt ezalól, tehát róluk is gondoskodtak az ezzel foglalkozó vállalkozások és rengeteg gyermekvitamint dobtak piacra. Sőt a gyerekeknek talán még fontosabb a vitaminok pótlása, mert segítenek megőrizni egészségüket.

A gyerekvitaminok elősegítik a szervezet normál működését, aminek köszönhetően kevesebbet fognak betegeskedni. A gyerekvitaminok több ízesítésben érhetőek el, van köztük szirup, rágótabletta, kapszula, de még gumivitamin is, így azok is szívesen veszik majd be, akikkel egyébként nagy küzdelem a gyógyszerek beadása.

Gyerekvitaminokat ma már számtalan helyen beszerezhetünk, többek között webáruházakból is megrendelhetjük pár kattintással.

One comment on “Hogyan turbózzuk fel a gyerekek immunrendszerét?

Comments are closed.