A fotós szakmában rengeteg szempontra figyelnie kell a szakembernek, hogy a képek tökéletesen sikerüljenek és az ügyfelek is boldogan távozzanak a portré fotózás befejeztével. Az effajta profi fotózások jellemzően több óráig is eltarthatnak, de az egész esemény sokszor annyira élvezetes, hogy az idő rövidnek tűnik a résztvevők számára. Általában még a legkisebbek és a fiatalabb generáció is meglehetősen élvezi. Ez azért van, mert a szakember nem csak a remek portrék készítésére ügyel és a technikai eszközök, fények szakszerű beállítására, hanem arra is, hogy megteremtse a jó hangulatot. Ezáltal a résztvevők nem fogják feszélyezve érezni magukat, inkább ellazulnak, megnyílnak és vidámság lesz úrrá rajtuk. A családias hangulat által valódi egyéniségük fog megjelenni a fotókon. Éppen ezért a fotós feladata az is, hogy a portré fotózást megelőzően, megismerkedjen az illetőkkel, így feltérképezheti személyiségüket és jobban képes lesz a lényegre koncentrálni.

Fotózást ajándékba is adhatunk családtagjainknak, barátainknak egyaránt, tökéletes választásnak bizonyul például egy születésnapra vagy karácsonykor a fa alá, de manapság a kismama fotózás vagy a baba, illetve gyerek portré készítése is meglehetősen felkapott a várandós édesanyák és szülők körében.

Milyen a baba fotózások menete?

Nincs is szebb alkalom annál, mint megörökíteni szemünk fényét, még egészen pici baba korában, hiszen csodás emlékek készülnek legféltettebb kincsünkről. Az újszülöttek fotózása a szülők számára is csodaszép emlék marad. A kisbaba fotózás már akkor megkezdődik, amikor a baba még a pocakban van, hogy az áldott állapotot is megörökítsék. A fotósnak jelezni kell a kicsi várható érkezését, ugyanis a portré készítését még a baba 7-10 napos korában célszerű lebonyolítani, mivel ekkor még könnyedén visszaalszik a pózváltások után és felveszi a magzat pózt. A baba fotózás teljes mértékben biztonságos, semmi olyan dolog nem történik, ami veszélyes lenne, vagy kényelmetlen a kisded számára. A szakemberek a helyiség fűtésére is odafigyelnek és többször tartanak szünetet, hogy az édesanya ölbe vehesse gyermekét és megetesse. Fontos, hogy a baba ellátásához szükséges dolgok álljanak rendelkezésre a műteremben, mert a folyamat órákig is eltarthat.

A nagyobb gyerekek fotózása pedig játékos formában megy végbe, hogy élvezze minden egyes pillanatát és együttműködőbb legyen. Szünetet ilyenkor is több alkalommal tartanak. Baba és gyerek portré fotózás Budapest belvárosában is számos helyen elérhető, gyakorlatilag bőven van miből válogatnia a szülőknek.

2 comments on “Hogyan zajlik egy baba és kisgyerek portré fotózás?

Comments are closed.