A nyaralást minden évben nagyon várják a családok. Különösen igaz ez a gyermekekre, akik meglehetősen izgatottak szoktak lenni. A pihenés és a szabadság feltölti a szülőket és a gyermekeket egyaránt. Az utazás előtti napokban nem könnyű a dolga az édesanyáknak, hiszen jellemzően ők gondoskodnak arról, hogy minden szükséges dolgot bepakoljanak a bőröndbe. Ha gyerekkel utazunk, bizony nem elegendő némi váltóruha, fürdőruha vagy törölköző, ennél sokkal több mindent magunkkal kell vinnünk. A bejegyzésünkben most összeszedtük a legfontosabbakat!

Mi mindenre lehet majd szükségük a kisgyermekeseknek a nyaralás során?

A kezdő szülők, az első nyaralás alkalmával legszívesebben az egész házat bepakolnák, hogy gyermekük nehogy hiányt szenvedjen valamiben. Fontos, hogy jóval előre gondoljuk át, hogy mit vigyünk magunkkal, a legjobb, ha készítünk egy listát.

Az időjárás kiszámíthatatlan, ezért ezt mindenképp vegyük figyelembe. A rossz idő esetére legyen a tarsolyunkba melegebb öltözék, valamint zárt, vízhatlan cipő is. A ragyogó napsütést mindenki szereti, ám a nap káros hatásaitól okvetlen védjük testünket, éppen ezért fejfedő vagy kalap jó, ha van nálunk, illetve a magas faktorszámú naptejről se feledkezzünk meg.

A nyaralásra állítsunk össze egy egészségügyi ládát is, amiben legyen sebtapasz, steril géz, olló, fertőtlenítőszer, lázmérő, lázcsillapító, orrspray, kalcium, rovarcsípés ellen pedig nyugtató zselé.

Némi játékot is pakoljunk be, ugyanis hiába választottunk gyerekbarát szállást, ez nem jelenti azt, hogy a szállásadók gondoltak rá. A nagyon pici babáknál elengedhetetlen kellék a babkocsi, ennek  lehetőleg maradjon még hely az autóban. A gyermekek iratait ugyancsak rakjuk be a retikülbe.

Az esti sütögetéseket tönkre tehetik a szúnyogok, főleg, ha vidékre vagy víz mellé készülünk, ezért a szúnyog- és kullancs riasztó is helyet kell kapjon a bőröndben. Esőkabát, esernyő se maradjon le a listáról, az útra pedig készítsünk némi elemózsiát és bőséges folyadékot.