Igaz, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de ahhoz, hogy ő is jól érezze magát nálunk sok mindenre van szükség. Ha családi házban élsz, akkor jársz a legjobban, ha veszel egy kutyaházat. A kutyád is és te is biztosan boldog lesz. Ebben a bejegyzésben válaszolunk arra a kérdésere, hogy milyen a jó kutyaház!

A legjobb kutyaházakat még ma is fából készítik. A fa természetes alapanyag, strapabíró. Ezen kívül egész évben élhet benne a kutyád, hiszen kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak is. A fa kutyaház megvédi a kiskutyádat a szélvihartól, a jégtől, és a nyári forróságtól is.
Több stílusban vásárolhatod meg, így biztosan találsz olyan kutya házat, amelyik tökéletesen illik az udvarodhoz, kertedhez. Ha pedig mégsem tetszik egyetlen egy termék sem, akkor akár át is festheted.

A kutyaház vásárláskor gondolj a kutyád fajtájára is. Nem teheted ugyanabba a kutyaházba a nagy testű német juhászt és a kis pulit. A kutyák saját testükkel melegítik fel házukat, ezért fontos hogy testük nagyságához igazodjon a kutyaház is. Figyelj a kutyaház ajtajára is. Az ajtó méretének is passzolnia kell a kutya testéhez.

Hol legyen a kutyaház?

A kutyák nem csak az ember legjobb barátai, hanem házőrzők is, ezért a kutyaházat érdemes a bejárati ajtó, vagy a kertkapu közelébe tenni.

Kényelem a kutyáknak!

Ahhoz, hogy a kutyád jól érezze magát az új otthonában, fontos, hogy szigetelt háza legyen. A megfelelő
szigetelés megakadályozza, hogy a csapadék a kutyaház belső részébe jusson.

A talajvíztől is óvd a kutyádat, hiszen könnyen felfázhat. Vagyis a kutyaházat mindig egy talapzatra állítsd.

Fontos az is, hogy a kutyusod kényelmesen tudjon pihenni is. A fa viszont nagyon kemény, ezért egy szőnyeget is vásárolj a kutyaházhoz.