A nem mindennapi ruhadarabok és kiegészítők meglehetősen különlegessé teszik viselőjüket. Ma már számos ilyen dolog beszerezhető, akár egyedi igények alapján is rendelhetünk efféle dolgokat. Az ékszerek régen is felkapott kiegészítők voltak és ez napjainkban is igaz. A nők és a férfiak egyaránt magukra öltenek egy-egy különleges darabot, legyen az például nyaklánc vagy gyűrű, esetleg fülbevaló. Számos ékszernek mondanivalója is van, elképzelhető, hogy valaki megörökölte a nagyszüleitől az adott darabot vagy éppen valamilyen más emlék, élmény köti hozzá.

Sokaknak azok az ékszerek jelentik a legtöbbet, amelyeket a párjaiktól kaptak, nagy jelentősége van például az eljegyzési gyűrűknek, hiszen egyik ember ezzel pecsételi meg a másik sorsát. Az egyedi eljegyzési gyűrű szimbolizálja azt, hogy két ember szerelme megérett arra, hogy összekössék életüket a házasság jegyében, éppen ezért ennek az ékszernek különlegesnek kell lennie.

Mi jellemző még a jeggyűrűkre?

Jellemzően formájuk kötött, de többféle anyagból készülhetnek, lehet akár aranyból, fehér aranyból vagy akár ezüstből is. Az ezüst és a fehér arany nagyon hasonlóak, ezért sokan össze is keverik a kettőt. Kövek is díszíthetik az eljegyzési gyűrűt, sőt, általában ez alkotja a központi elemet, de gravíroztathatunk is valamilyen feliratot az ékszerbe, ettől még személyesebbé tehetjük és, ha ránézünk csodás emlékeket idézhetünk fel. Az eljegyzési gyűrűt hazánkban a bal kezünkön szokták hordani, de vannak országok, ahol más a szokás a jeggyűrűk viselését illetően.